Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2008 11:12 - Отговорно бездействие
Автор: mangau Категория: Лични дневници   
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове:
0



По повод на:

"Moderator 1,
Информирам Ви, че се обърнах към Администратора на форума, за да бъда освободена от "длъжността" на модератор.

Всъщност, (предполагам че знаете) но за целия период на заемането на тази "длъжност"   от мен съм поправила 2 (две) правописни грешки, преместила съм 1 (една) реплика по желание на автора й и съм изтрила 3(три) пъти една и съща картинка против желанието на автора й (Гном).

Никога не съм използвала модераторските си права, за да изтривам или опровергавам безбройните провокативни реплики по мой адрес.

Тъй като в момента Администратора е в отпуск, молбата ми беше приета от временно изпълняващата тази длъжност, сътрудничка на редакцията. Така, че фактическото ми оттегляне започва от днес, а формално , това ще се регистрира след 1 седмица."

Целият период е малко повече от година. За целият период на заемане на длъжността модератор, личността е поправила 2 (две) правописни грешки, преместила е 1 (една) реплика и е изтрила 3 (три) пъти една картинка. Повтарям го, ако някой случайно го е пропуснал. Не е трудно да пропуснеш подобно нещо, изобщо не е трудно. Всъщност става дума за 6 (шест) модераторски намеси. Тази ... бурна активност се разпростира върху цялата година служба в полза на словото.
Авторът на горното с гордост ни съобщава, че докато е бил надзорник на ... нещо като концентрационен лагер (ама не съвсем концентрационен, защото липсва концентрация) бил извършил 2 (две) превъзпитавания (палочни), 1 (един) трансфер (към по-добър свят несъмнено) и 3 (три) побоя (възпитателни предполагам). Някой би се замислил какво е правил авторът-пазач. И с право би се замислил, не защото действията са морално укорими, а защото са средно по 1 (едно) на 2 (два) месеца. Грубо пресметнато сме се сблъсквали с 1 (една) модераторска намеса на 60 (шестдесет) дни. Някои би казал, че става дума за престъпно бездействие. Прав ще е този някой, да прекараш 1 (една) година клатейки си краката на каквато и да е позиция си е бездействие, а очевидната многократна нужда от намеса го превръща и в престъпно такова.
Срам ли го е авторът (подвизавал се под псевдонима "Модератор Х", където х може да приема стойности от 2 до 4, 1 е запазено за caput primum) от позицията, която е заемал и делата, които е творил? НЕ, той е горд.
Гордее се "Модератор Х", гордее се с миналото си, гордее се с всичко свършено и несвършено, от него или от някой друг. От къде знам това ли? Авторът (1) една година се е кичил с модераторско прозвище, ако не се гордееше с това, което се случва около него, би ли останал на тази позиция?
Отговорността е както за действия, така и за бездействия. За говорене и за мълчание. За слово и за безсловесност.
И авторът я носи наравно с модератор 1 (едно), колкото и да не му се иска. А то май хич не му се иска.
За какво се дава тази власт, ако не за да се "изтриват или опровергават провокативни реплики"?
За да се задоволи суета, от милост, от съжаление, като награда за услуги или като услуга? Всичките ... са възможни.
А титлата се носи от суета.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив